Відзначення дня кохлеарного імпланта в Україні

13 травня 2019 року в Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1 відзначили «День кохлеарного імпланта в Україні». Був проведений навчальний семінар «Особливості організації освітнього процесу і слухомовленнєвого розвитку дітей з КІ та імплантами кісткової провідності Baha». На ньому виступили Шевченко В. М., кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник Інституту спеціальної педагогіки і психології  імені Миколи Ярмаченка, керівник наукового відділу ТОВ «Універсал. Медичне обладнання» та сурдопедагог з м.Києва Заїка С. К..  На захід завітали лікар-отоларинголог Сторожинецької районної лікарні,  спеціаліст з налаштування слухових апаратів та слухових імплантів фірми «Кохлеар» Багрій П. М., представники інклюзивно-ресурсних центрів Чернівецької області, вчителі та асистенти вчителів інклюзивних класів загальноосвітніх навчальних закладів міста та області, батьки, педагоги  центру. Це можливість для чергової зустрічі батьків та спеціалістів, які працюють з дітьми з слуховими імплантами.

Розпочався захід із вступного слова директора центру Савчук Олени Орестівни. Вона ознайомила присутніх з досягненнями педагогів у роботі з дітьми із слуховими імплантами.

Шевченко В. М. розповів присутнім  про нові системи кохлеарної імплантації компанії Cohlear та організацію освітнього процесу. Багрій П. М. повідомив про кількість імплантованих дітей в Чернівецькій області.  Сурдопедагоги Заїка С. К.,  Молоч О.М., Мала Н. І. поділилася власним досвідом роботи з такими дітьми. На завершення зустрічі глядачам запропонували переглянути відео, де діти центру з КІ продемонстрували свої можливості та таланти.

Сподіваємося  на подальшу співпрацю з батьками та спеціалістами!

Залишити відповідь