Тиждень літератури рідного краю «Дивоквіт любові», присвячений 60 річниці з дня народження Ганни Дущак «Не печалься, я край свій не кину» у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1

Згідно з річним планом роботи методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін  з 18 по 21 листопада 2019 рокуу Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1 пройшов тиждень літератури рідного краю «Дивоквіт любові», присвячений 60 річниці з дня народження Ганни Дущак  «Не печалься, я край свій не кину». Підготовка до тижня розпочалася  з добору матеріалів для Інтерактивного плакату: презентації  збірки «Любов я росами розтрушу» та виставки  творчого доробку: « Сірі тижні, місяці й роки неохоче відпливли й поволі, і з легкої Вашої руки все перемінилось в моїй долі…»

Цікаво та змістовно педагоги центру провели флай фест за творчістю

Г. Дущак «Він світлограєм у мій світ ввійшов, торкнув у серці струни золотії…».   Особливої уваги заслуговує літературно-музичний вечір, присвячений  Ганні  Дущак «Дивоквіт любові», епіграфом до якого стали рядки:

«Промине час, мов у ріці вода,

Крізь все пройду: крізь можу і крізь мушу.

Вогню лиш того чистого шкода –

Що попелом посиплеться на душу…»

Щиро і проникливо вчителі української мови та літератури  Г. Деренькова,  Л. Коверзнєва розповіли про нелегку долю поетеси… Своїми спогадами про особисту зустріч з Анною Кирилівною поділилась директор центру О. Савчук. Незабутній спогад у серці Олени Орестівни залишила ця мужня, сильна жінка та її простота у спілкуванні. Родзинкою заходу стали фрагменти документального фільму «Прийшла до вас…», вірші та пісні на слова Г. Дущак у жестовому виконанні учнями центру.

Залишити відповідь