Проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек в ЧОНРЦ №1

З  28.09.20 у Чернівецькому навчально-реабілітаційному центрі № 1 розпочався щорічний місячник шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів».

Свою екологічну просвітницьку роботу бібліотека розпочала із книжкової виставки «Скарби рослинної аптеки». Першими завітали учні 6  і 7 класів та познайомилися з відомостями про рослинний світ, який зберігає на своїх сторінках Червона книга України. Учні 6 класу власноручно виготовили пам’ятку «Роби сам і нагадай батькам під час відпочинку на природі» та подарували бібліотеці.

Для учнів 2-4 класів актив бібліотеки  зробив підбірку дитячих журналів з малюнками та цікавинками про природу та її захист.

Екологічна година «Екологія, природа і я»

30 вересня 2020 року учителі географії, біології у доступній для дітей формі продемонстрували цікаві презентації з екологічних проблем планетарного масштабу. Старшокласники підготували власні повідомлення-роздуми, висловили переконання, що доля нашої планети – в руках людей, у вмінні оберігати та цінувати природу рідного краю і власне здоров’я.

Фотокрос «У світі дивовижної природи»

2 жовтня 2020 року  у ЧОНРЦ№ 1  пройшов  фотокрос «У світі дивовижної природи».Учні 10-12 класів представили світлини, на яких відображені дивовижні куточки світу, створені самою природою. Лейтмотивом фотокросу став вислів: «Любов до краси врятує світ, любов до рідної природи врятує життя»

Настільні ігри «У країні Здоровляндії»

7 жовтня 2020 року цікавою формою роботи було проведення настільних  ігор «Пригоди у країні Здоровляндії»  із учнями  2-4 класів з метою формування здорового способу життя  з елементами екологічного виховання. Діти із задоволенням закріплювали та поповнювали знання про важливі життєві цінності, складові зорового способу життя, збереження навколишнього середовища.

Позакласні читання «Я буду  природі другом»

9 жовтня 2020 року учні 2-4 класів завітали до бібліотеки  на традиційні позакласні читання оповідань Василя Сухомлинського, які виховують у дітей любов до рідного краю, відчуття краси природи, бережливого ставлення до навколишнього середовища. На згадку про зустріч діти подарували власні малюнки до творів письменника.

Залишити відповідь