Актуальні питання сурдопедагогіки

03 грудня 2020 року у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1 був проведений  науково-практичний онлайн-семінар «Діти з порушеннями слуху: ефективні технології викладання та позитивні практики»

Організаторами цього заходу стали:

Інститут спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України (відділ освіти дітей з порушеннями слуху), Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр №1.

Під час семінару були розглянуті такі питання:

  1. «Освітній процес спеціального закладу: актуальні зміни» Олена Савчук, директор Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру №1.
  2. «Актуальні підходи до освіти дітей з порушеннями слуху у контексті соціокультурної моделі» Світлана Литовченко, завідувачвідділу освіти дітей з порушеннями слуху ІСПП ім. М.Ярмаченка.
  3. «Проектування педагогічної діяльності» Оксана Таранченко, головний науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями слуху ІСПП ім. М.Ярмаченка .
  4. «Кохлеарна імплантація у дітей: слухомовленнєвий розвиток, корекційна робота педагогів та батьків» Валентина Жук, старший науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями слуху ІСПП ім. М.Ярмаченка.
  5. Проєкт «Навчання фахівців та батьків основам реабілітації та розвитку дітей з кохлеарними імплантами в Україні» Володимир Шевченко, старший науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями слуху ІСПП ім. М.Ярмаченка.
  6. «Формування математичної компетентності учнів початкової школи з порушеннями слуху» Віра Литвинова, старший науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями слуху ІСПП ім. М.Ярмаченка.
  7. «Соціалізація дітей з особливими освітніми потребами з використанням елементів методики Floortime в інклюзивних групах» Наталія Піканова, аспірант ІСПП ім. М.Ярмаченка.

Науковці разом з педагогами центру обговорили актуальні проблеми навчання та корекційно-розвивального супроводу дітей з порушеннями слуху (особливості засвоєння / труднощі опанування програмного змісту, причини труднощів, шляхи їх подолання та ін.).

Учасники науково-практичного семінару отримали сертифікати.

Залишити відповідь