Заходи до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи в Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі № 1

Чорнобильська трагедія… Сьогодні це вже історія України. Минуть ще роки й десятиліття, а цей трагічний день усе одно хвилюватиме людей. Чорнобильське лихоліття залишиться навіки в пам’яті тих, хто пройшов горнило Чорнобиля. У ці дні ми вшановуємо людей, які ризикуючи життям і здоров’ям, виконали свій святий обов’язок, рятуючи від біди не одне покоління.

З 19 по 26 квітня 2021 року в рамках інформаційної кампанії #ЧорноБІЛЬ35 в Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1 проводились заходи пов’язані з трагічними подіями на Чорнобильській АЕС. Для учнів 10-12 класів  провели інформаційну годину «Чорнобильська катастрофа: 1986-2021». Всі присутні хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя, захищаючи нашу планету від страшного атомного лиха. В холі центру був розміщений інформаційний стенд «#ЧорноБІЛЬ35 – катастрофа поколінь». Учні 5-12 класів переглянули та обговорили документальні фільми «Чорнобильська трагедія – біль України» (2017), «Лазуровий пил. Чорнобиль» (2016). В медіатеці центру була оформлена книжково-ілюстративна виставка «Чужої біди не буває».

26 квітня 2021 року для старшокласників провели єдиний перший урок «ЧорноБІЛЬ35 – трагедія поколінь», на якому учні пригадали події, які відбулися 26 квітні 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Наш земний уклін, наша довічна вдячність усім, хто взяв участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Пам’ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться зі сторінок історії, не згасне у віках.

Залишити відповідь