«Кобзар завжди живий у пам’яті народній!» – заходи присвячені Шевченківським дням у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі № 1

І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі

Тарас ШЕВЧЕНКО

9 березня 2023 року Україна відзначала 209 -ту річницю від дня народження видатного майстра слова, талановитого художника, славетного і величного Тараса Григоровича Шевченка (1814-1861).

Традиційно з нагоди вшанування пам’яті Великого Кобзаря  в Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1 з 09.03.2023 по 10.03.2023 року пройшли заходи «Кобзар завжди живий у пам’яті народній».

Тарас Шевченко вчора, сьогодні і завтра залишається у серцях українців прикладом любові до свого народу, Батьківщини. Він учить малих і дорослих вивчати історію рідного краю, шанувати своїх героїв, завжди бути готовими до боротьби за щасливе майбутнє, за справедливість, за честь України-матері.

Невмирущій славі генія українського народу була присвячена виставка ілюстрацій «Барвистий світ Шевченкового слова». На створення малюнків вихованців центру надихнули рядки з найвідоміших шевченкових поезій, таких як «Я так люблю мою Україну», «Мені тринадцятий минало», «Тече вода з-під явора», «Садок вишневий коло хати», «Зоре моя вечірняя», «Червоний місяць аж горить», «І досі сниться: під горою…».

Учні центру залюбки взяли участь у челенджі «Читаємо Кобзаря разом» та продекламували рядки з поезій Тараса Шевченка, які припали до душі.

Минають роки, змінюються покоління, але слово Тараса Шевченка – живе і вічне. Відомо, що на поезії Тараса Шевченка створено понад 250 творів різних музичних форм. Сучасні митці переспівують Шевченка і популяризують його твори серед молоді. Пропонуємо до вашої уваги  пісню у жестовому виконанні на слова Тараса Шевченка «Думи мої, думи мої», яку виконали старшокласники центру.

Залишити відповідь