«Кольоровий тиждень»

З 9 по 11 травня 2023 року серед учнів початкової школи проходив «Кольоровий тиждень». Метою тижня було  впровадження в практику роботи з дітьми з особливими освітніми потребами елементів кольоротерапії, розвиток естетичного смаку та творчого потенціалу учнів.
Кожного ранку педагоги зустрічали учнів у  класах, які були оформлені у відповідний  колір. У одязі кожної дитини був присутній елемент кольору дня.
Учні закріпили знання про назви кольорів, пригадали їх відтінки та значення, визначили характер кожного кольору.
Розпочав кольоровий тиждень «зелений» вівторок. Зелений колір символізує природу, тому учні створили колаж «Ми за чисте довкілля», а також взяли участь у флешмобі «Весна прийшла у рідний край».
«Червона» середа була днем експериментів та досліджень. Діти розчиняли барвники у воді, поєднували їх з різними рідинами та створювали в посудині лаву.
Під час виготовлення фетрового сердечка «У дитячому серці любов палає» учні дізналися, що червоний колір символізує любов.
Завершив кольоровий тиждень «жовтий» четвер. Цьому кольору властиве тепло, енергія та надія. Жовтий є символом дружби. Саме тому учні створили аплікацію «Долоньки дружби».
Радість, усмішки та щирість в дитячих очах вкотре переконали, що навчання може бути яскравим та цікавим. Тому всі одноголосно вирішили проводити кольорові тижні щорічно.

Залишити відповідь