УЧАСТЬ УЧНІВ ЧЕРНІВЕЦЬКОГО ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-РЕАБІЛІТАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ №1 У ЗМАГАННЯХ ЗІ СПОРТИВНОГО ОРІЄНТУВАННЯ ЗА ПРОГРАМОЮ ОБЛАСНОЇ СПАРТАКІАДИ «ПОВІР У СЕБЕ»

10 квітня 2024 року учні центру взяли участь у змаганнях зі спортивного орієнтування за програмою обласної спартакіади «Повір у себе» та у Першості РЦ «Інваспорт» серед дітей з порушенням слуху, метою яких є насамперед залучення школярів до здорового способу життя та регулярних занять фізичною культурою і спортом.

Переможцями змагань у молодшій віковій групі стали: Боштега Єлизавета (5-А клас), Василець Іван (6-А клас); у старшій віковій групі – Романюк Каріна (7-А клас), Ванасаун Мартин (8 клас). Шевчук Каміла (8 клас) виборола 1 місце серед дівчат у Першості РЦ «Інваспорт».

Вітаємо переможців з чудовими результатами! Бажаємо всім учасникам впевнено крокувати до нових перемог!

УЧАСТЬ УЧНІВ ЧЕРНІВЕЦЬКОГО ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-РЕАБІЛІТАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ №1 У ЗМАГАННЯ З НАСТІЛЬНОГО ТЕНІСУ

03.04.2024 року учні центру взяли участь у змаганнях з настільного тенісу за програмою обласної спартакіади «Повір у себе», Першість РЦ «Інваспорт».

Переможцями змагань у різній віковій групі стали: Ванасаун Мартин (8 клас), Боднар Артем (10 клас); 2 місце вибороли Боштега Дарина (8 клас), Шевчук Каміла (8 клас), Боштега Єлизавета (5-А клас); 3 місце – Гргурінович Неда (8 клас) і Орлов Микита (6-А клас).

Вітаємо переможців спортивних змагань! Бажаємо їм надалі впевнено крокувати до нових перемог! Дякуємо організаторам змагань! Дякуємо ЗСУ за можливість брати участь у змаганнях та вигравати!

Атестація – 2024 у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центр № 1

26 березня 2024 року в Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі № 1 відбулося підсумкове засідання атестаційної комісії «Творчі сходинки вчителя сучасності». У 2023/2024 навчальному році у закладі проходили атестацію 20 педагогів. Засідання комісії відбулося у новому форматі. Педагоги мали можливість презентувати себе, розповісти про свою педагогічну діяльність, особливі навички, якими вони пишаються, про досягнення своїх учнів-вихованців та про стратегічні планування цілей на наступні роки роботи.

 Атестаційною комісією було проаналізовано існуючі та потенційні можливості кожного педагога, результативність їхньої освітньої діяльності в міжатестаційний період. Усі педагогічні працівники відзначились високою активністю та значними результатами у професійній діяльності, високим рівнем фахової та педагогічної майстерності; відкриті уроки та виховні заняття проведені ними на високому методичному рівні із використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, хмарних середовищ, технологій дистанційного навчання тощо. Упродовж атестаційного періоду педагогами створено відеоматеріали уроків та позакласних заходів, які можна переглянути на сайті центру.

Незважаючи на складні життєві реалії сьогодення,  педагоги, що атестувалися, зуміли гідно презентувати свої досягнення та показали високий фаховий рівень.

Атестація для педагога – це важливий етап його професійного життя, точка опори для подальших здобутків і звершень на педагогічній ниві, тож бажаємо творчих злетів, професійних успіхів та постійного самовдосконалення! Швидкої перемоги та мирного неба!

ВЕЧІРКА КОТИКІВ «ВІД ВУШОК ДО ХВОСТИКІВ»

Домашні улюбленці завжди викликають у дітей позитивні емоції. А перевтілитися в грайливих, милих кошенят – неабияке задоволення.

Дошкільнята та педагоги нашого центру стали учасниками такої тематичної вечірки. Спершу пухнасті артисти зустрілися із Сонечком, пограли з його промінцями та виконали танцювальну композицію «Вийди, вийди, Сонечко». Продовжилася вечірка виступом Котобенду, що вразив своєю щирістю і ритмічністю. Діти-кошенята водили танок з вербовими котиками, заспівали логоспівку «Про Кота» і вправно впоралися з тематичними іграми.

Наймолодшим вихованцям так сподобалася вечірка, що після свята діти в образах котиків продовжили навчання на занятті з художньо-образотворчого розвитку.

Всесвітній день поезії у Чернівецькому обласному навчально – реабілітаційному центрі №1

21 березня 2024 педагоги та учні центру долучилися до цього свята: переглянули презентацію, присвячену дню народження української поетеси Ліни Костенко “Поезія – це свято, як любов….”. Старшокласники декламували вірші Т. Шевченка, Л.Українки, Л.Костенко, підготували інтерактивний плакат “Поезія – це неповторність, якийсь безмежний дотик до душі”, учні 3 класів продемонстрували власні малюнки до поезій українських поетів.

В День поезії – в гості до майбутніх вчителів.

21 березня 2024 року, у Всесвітній день поезії, актовий зал Чернівецького фахового педагогічного коледжу здригався від оплесків, вітаючи маленький «десант» школярів Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру №1. Там відбувалося свято авторської поезії «Живу і мрію…» Вихованці 2 і 3 класів, у свою чергу, ділилися зі студентами (майбутніми вчителями початкової школи) власними мріями, щиро даруючи глядачам свої почуття, виконуючи пісню жестовою мовою.
А потім була екскурсія педагогічним коледжем, обмін враженнями та фотосесія на пам‘ять.
Такі хвилюючі моменти потрібні всім: дітям дають поштовх до самовдосконалення, старшим – думки про багатогранність цього світу і людських мрій.
Дякуємо за запрошення!

Ми за здоровий спосіб життя!

14 березня 2024 року учні Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру №1 спільно з психологом закладу обговорили важливість уникнення шкідливих звичок і необхідність збереження та зміцнення здоров’я під час заходу “Шкідливі звички та їх негативний вплив на наше здоров’я та майбутні досягнення”

Будьмо здоровими!

На дошкільному відділенні Чернівецького обласного навчально- реабілітаційного центру №1 пройшла фізкультурна розвага –квест «Чарівні пригоди малят». Дошкільнята продемонстрували спритність, активність, кмітливість, вміння допомагати один одному. Педагоги дошкільного відділення створили доброзичливу атмосферу, де панувала любов до спорту, фізичної культури, почуття дружби, взаємодопомоги, відповідальність за власну безпеку, самостійність та дисциплінованість. Діти з задоволенням брали участь в естафетах та дидактичних іграх.