Тиждень цікавої математики «Математичний аукціон»

З 14.12 по 18.12. 2015 р. у ЧОНРЦ №1 традиційно проходив Тиждень цікавої математики «Математичний аукціон», під час якого були проведені різноманітні ігри, конкурси та змагання, в яких були задіяні усі учні початкової школи.

Робота тижня була  спланована так, щоб заходи охоплювали різні сторони діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними і сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дітей. Під час цих дійств зовсім не було байдужих учнів. Вихователі підготовчого та другого класів підготували дидактичну бесіду «Математику тому варто вивчати, що вона розум до ладу приводить» та ігри «Де заховалася помилка» і «Розфарбуй квітку».

У підготовчому класі вчитель Гердик Г.М. провела відкритий урок з використанням інтерактивних технологій «Математична казка. Склад числа 10. Порівняння чисел у межах 10», під час якого діти побували на Дні народження у Баби Яги, розв’язали веселі віршовані задачі, повторили геометричний матеріал, пограли в ігри: «Розірване намисто», «Порівняйка», «Автобус», «Побудуємо будинок». Захоплюючою стала робота з геометричним матеріалом (завдання «Геометричний букет»), фізкультхвилинка «Веселий Колобок».

Вчитель другого класу Шкурат О.І. провела урок-подорож «Вчимося рахувати з Білосніжкою. Додавання та віднімання в межах 20», під час якого діти розв’язували  приклади та цікаві задачі на додавання і віднімання чисел у межах 20, збагачували математичний словник та розвивали когнітивні процеси. При проведенні уроку вчитель використала такі технології: «Синтез думок», «Ажурна пилка», «Мозковий штурм», «Пошук інформації», «Робота в групах». Також діти отримали і розвязали цікаві завдання від гномів, жучка та Феї.            Усі заходи та уроки відвідали й ретельно проаналізували адміністрація центру, члени методичного обєднання та вчителі індивідуальної роботи. Завершився тиждень цікавої математики «Математичний аукціон» підведенням підсумків роботи та нагородженням учнів солодкими подарунками.
Написала вчитель початкових класів Гердик Г.М.

Залишити відповідь