Життя без обмежень

7–8 квітня 2016 року учениця 10 класу Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру № 1 Бакрив Діана одержала чудову можливість відвідати місто Київ. Її – талановиту і творчу людину – запросили до столиці України компанія «Olerom Consulting» і Благодійний Фонд «Вибираємо майбутнє разом», що підтримують обдаровану молодь, юнаків і дівчат з особливими потребами.
Діана в рамках програми заходів відвідала Національний художній музей України і побачила найбільш репрезентативне зібрання вітчизняного образотворчого мистецтва в Україні і світі: шедеври українського живопису, скульптури і графіки від часів Київської Русі до сьогодення. Дівчина сама захоплюється мистецтвом, зокрема вишивкою, тому після оглядової екскурсії із задоволенням завітала до художньої майстерні, де власноруч разом з іншими гостями спробувала створити фресковий розпис.
Цікавою та пізнавальною стала екскурсія в Науково-розважальний центр «Експериментаніум». Завдяки інтерактивним експонатам музею юні відвідувачі мали змогу відчути себе справжніми дослідниками, «доторкнутися» до науки: власноруч будувати мости без жодного цвяха, спостерігати зародження торнадо, зазирнути у нескінченність, створити блискавку, змусити літати магніт, запустити хмаринку під самісіньку стелю, намалювати хитромудрий візерунок за допомогою маятника. Можливість вивчення науки та історії її розвитку в такій формі нікого не залишила байдужим.
Найважливішою, найнезабутнішою подією програми стала зустріч зі спікером Ніком Вуйчичем у НСК «Олімпійський», де він виступив з власною програмою «Життя без обмежень». Нік Вуйчич – той, хто переборов усі фізичні і соціальні перепони та своїм прикладом надихає мільйони у всьому світі, як знайти в собі сили і мотивацію, щоби жити, перемагати і досягати своєї мрії. Найголовніше його побажання нам і Україні – бути сильними, мати терпіння і триматися разом, адже в нас велике майбутнє! У своєму зверненні до підлітків він наголосив: треба довіряти собі і бути самими собою, прагнути стати кращими, бо саме їм змінювати Україну, а починати треба зі змін в своїй школі, місті, щоденними діями покращувати життя своє і оточуючих. Особистий досвід Ніка, його слова: «Неможливе сьогодні – завжди можливе завтра!» – знайшли відгук у серці кожної людини.
Від імені вихованки Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру №1 Бакрив Діани висловлюємо величезну вдячність Компанії «Olerom Consulting» і Благодійному Фонду «Вибираємо майбутнє разом» за унікальну можливість зустрітися з «людиною-легендою» Ніком Вуйчичем, безкоштовно організовану поїздку, програму дозвілля, проживання під час перебування в Києві.

Написала заступник директора з
виховної роботи ЧОНРЦ №1
Деренькова Г.А.

Залишити відповідь