«Лицар слова» (до 100-річчя з дня народження М.Івасюка)

Підготувала Агаркова О.В.,

голова методичного об’єднання

суспільно-гуманітарних дисциплін

Чернівецького обласного навчально-

реабілітаційного центру №1

     Кожна місцина у нашій державі славиться відомими земляками, які внесли свій вклад у розвиток культури і мистецтва. Із старовинним містом Кіцманьпов’язано чимало  славних сторінок літератури й мистецтва України. Саме тут, у Кіцмані, народився український  письменник й творець історії буковинського краю Михайло Івасюк, 100-річчя з дня народження якого відзначаємо цьогоріч.

    З 20.11.2017 по 24.11.2017 у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1 пройшов тиждень літератури рідного краю, присвячений цій даті. Впродовж  тижня педагоги і учні збирали цікаві матеріали про життєвий шлях і літературну діяльність М. Івасюка, проводили екскурсії та зустрічі. Бібліотекар центру, Нестеренко І. Д., оформила виставку творів – спогадів про М. Івасюка «Я біля вас…» та  літературну газету «Славетна родина».«Від музею – до центру духовності і культури» – під такою назвою пройшла екскурсія в музей родини  Івасюків. Цікава розповідь екскурсоводів нікого не залишила байдужим.  Діти  захоплено ділилися враженнями від побаченого з педагогами та однолітками.

    Підсумком тижня стала літературна розповідь про письменника, літературознавця, фольклориста  М.Івасюка «Лицар слова», яку підготували вчителі української мови та літератури Коверзнєва Л.Г., та Крилова С.В. Провідною тезою заходу стали слова М. Івасюка : «Як ту землю не любити, Та ж за нею серце гине, Ах, для неї тільки жити, Для вільної України!»

Залишити відповідь