Ми спілкуємося жестом, кольором та рухами…

      У рамках п’ятирічної транскордонної співпраці Україна-Румунія,  4 та 5 травня учні Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру №1 взяли участь у конкурсі «Ми спілкуємося жестом, кольором та рухами» серед дітей з порушенням слуху на базі Технологічного ліцею м. Біволаріє Сучавського повіту (Румунія).

      Нечуючі діти із семи  шкіл Румунії та України продемонстрували свої вміння та таланти в жанрі пантоміми, малюнку та спортивних змаганнях з легкої атлетики, шахів, настільного тенісу.

      Учні центру, Ванасаун Анна та Боднар Артем вибороли ІІ місце у змаганнях з шахів, а Янкевич Вікторія взяла ІІ місце з настільного тенісу. Усі переможці отримали грошові премії, медалі, кубки та цінні подарунки.

      Також для дітей та педагогів  була організована екскурсія історичними місцями Буковини, зокрема, діти відвідали монастир Путна, де похований національний герой Румунії Штефан чел Маре.

      Діти із задоволенням спілкувалися зі своїми новими румунськими друзями за допомогою міжнародних жестів.

      Організувати виїзд дітей за кордон допомогли працівники Державної міграційної служби України в Чернівецькій області. Висловлюємо щиру подяку за швидко та вчасно оформлені закордонні дитячі паспорти начальнику служби Вербицькому Віталію Миколайовичу.

      Проведений захід підтвердив, що для дружби та спілкування немає ніяких меж та кордонів.

Залишити відповідь