Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «Пишаюсь тим, що я людина» у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі № 1

     З 01.10 по 26.10.2018 у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі № 1 проводився місячник бібліотек, присвячений 100-річчю з дня народження відомого українського письменника та педагога В.О. Сухомлинського.

      До участі у відзначенні ювілею були задіяні педагоги і учні 1 – 11 класів. Члени активу бібліотеки разом з бібліотекарем Нестеренко І.Д. організували тематичну виставку творів письменника «Добро творити на Землі людині лиш дано».

      Бесіди «Все починається з добра», позакласні читання «У світі казок та оповідань» й години спілкування «Щира розмова» проводились у всіх класах. Чудові казки та оповідання В.Сухомлинського надихали юних художників створювати уявні образи улюблених героїв творів письменника. Конкурс малюнків «Твори Сухомлинського очима дітей» продемонстрував це.

     Творча група педагогів центру підготувала доповіді на педагогічні читання «Великий гуманіст, мислитель, педагог», де виклали теоретичні та практичні матеріали впровадження творчої спадщини Василя Сухомлинського у навчальній та виховній роботі.

     Учні 8 – 11 класів підготували творчий проект «Високе світло імені та мудрості». Цей захід поглибив та розширив знання учнів про життєвий шлях відомого письменника, педагога, людини, яка присвятила своє життя дітям.

     На згадку про проведення місячника члени театрально-хореографічного гуртка «Веселі черевички» під керівництвом Ісопеску А.М. організували ролик бібліотечного флешмобу «Час читати».

     В.О. Сухомлинський був переконаний: «Школа тільки тоді школа, коли вона  утверджує культ книги, виховує в учнів бажання читати художню, науково-популярну літературу, пристрасну закоханість у книгу, благоговіння перед нею».

                                                                            Написала Нестеренко І.Д., бібліотекар центру

Залишити відповідь