Інфомарафон для батьків «Сімейна розмова»

У Чернівецькому обласному  навчально-реабілітаційному центрі№1 29 листопада 2018 року  відбувся Інфомарафон «Сімейна  розмова».

У заході брали участь батьки, педагоги та представники батьківської громадської організації  «Миле сонечко». Захід відкрила директор центру  Савчук О.О., акцентуючи увагу на необхідності налагодження тісної взаємодії між педагогами та батьками заради успішної адаптації дітей з інтелектуальними порушеннями до навколишнього середовища. Далі заступник директора з реабілітаційної роботи  Мігован  О.А. ознайомила присутніх  із характерними особливостями  дітей із синдромом Дауна. Під час  марафону   практичний психолог  центру Вовчук М.Ф.  провела тренінг, під час якого запропонувала  учасникам  вправи «Сімейний альбом», «Клубок труднощів», «Лабіринти рішень», «Мотиватори». Після знайомства у доброзичливій атмосфері    дві команди, у складі педагогів та батьків, мали змогу поділитися досягненнями  з власного  досвіду. Учасники тренінгу також намагалися вирішити складні життєві ситуації у навчанні і вихованні дітей.  Ліщук Л.І., соціальний педагог центру, інформувала батьків про соціально-педагогічний супровід та психологічну підтримку учасникам навчально-виховного процесу. Наприкінці заходу слово взяла представник ГО  «Миле сонечко», Ємельянова М.Ю.,  яка ознайомила всіх  з напрямками роботи  громадської організації та  їх здобутки.

Захід залишив  позитивні враження у всіх учасників. Було прийнято спільне рішення про продовження співпраці та подальші зустрічі у теплому колі однодумців.

Заступник директора з реабілітаційної роботи Мігован О.А.

Залишити відповідь