Тиждень математики: це було весело, цікаво, креативно, по-новому!

Ні для кого не є секретом, що сучасна школа має плекати учнів – майбутніх лідерів з активною життєвою позицією, із знанням інформаційно-комунікаційних технологій; креативну молодь, здатну мислити творчо, критично, логічно. Тому такій науці, як математика, в нашому центрі приділяється значна увага, а місія наших педагогів – рухатись вперед, впроваджувати інноваційні методи навчання.

Відповідно до плану методичної роботи та з метою розвитку пізнавального інтересу молодших школярів, їх індивідуальних, творчих та інтелектуальних можливостей у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1 з з 10.12.2018 по 14.12.2018 р. пройшов тиждень «Веселі математики».

Протягом цього тижня була створена атмосфера, яка сприяла розвитку логічного мислення, уяви, пам’яті учнів, активізації їх творчого потенціалу, вихованню у школярів інтересу до вивчення математики, наполегливості у досягненні мети та віри у власні сили.

Вчителі початкових класів провели змістовні відкриті уроки та позакласні заходи, на яких учні розв’язували різноманітні цікаві завдання, відгадували математичні кросворди та ребуси, брали участь у конкурсах, вікторинах.

У рамках тижня було проведено:

1)  Випуск стіннівки «Математичні цікавинки з усього світу» (1-3 класи,  Кіндзерська М.Ю, Коротчук І.М.);

2) Дидактична бесіда «Математика скрізь і всюди»  (1-3 класи, Токарєва Г.І.);

3) Урок – сюрприз «Розв’язування прикладів і задач на множення числа 2. Птахи взимку» (2-А клас, Шкурат О.І.);

4) Інтегрований урок з математики та природознавства «Додавання і віднімання в межах 1000. Складені задачі. Хвойні і листяні рослини» (3 клас, Гердик Г.М.);

5) Урок-подорож «Додавання і віднімання чисел в межах 20. Розв’язування задач на знаходження суми. У пошуках скарбів» (1-А клас, Бунзяк А.Б.);.

6) Гра «Математичні пригоди у світі чисел» (1-3 класи, Павлюк О.В);

7) Інтегрований урок з математики і курсу «Я досліджую світ» «Додавання і віднімання  в межах 10. Розв’язування задач на знаходження суми. Граючись, перевіряємо, що вміємо і що знаємо» (1-В клас, Вітровчак О.С.).

Завершальним етапом тижня  стала урочиста лінійка  та нагородження учнів солодкими подарунками. Усі присутні отримали море позитиву та гарного настрою.

Гердик Г. М., вчитель початкових класів

Залишити відповідь