Офіційне роз’яснення та спростування інформації опублікованої на сайті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини 27.12.2018 о 10.46 про результати моніторингу у КЗНЗ «Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр №1»

На сайті Уповноваженого  Верховної  Ради  з прав людини 27.12.2018     о 10.46 висвітлено інформацію про результати моніторингу у КЗНЗ «Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр №1» яку, упродовж дня було змінено.

Департамент освіти і науки облдержадміністрації надає роз’яснення щодо висвітленої інформації.

Моніторинг у КЗНЗ «Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр №1» був здійснений 20.12.2018 року моніторинговою групою у складі координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого  Верховної  Ради з прав людини у Чернівецькій області Бойко Б.О. та журналістки А. Вишневської.

Під час здійснення візиту, моніторинговою групою було відзначено високий рівень організації освітнього процесу, створення належних умов для перебування, навчання, виховання, реабілітації дітей з особливими освітніми потребами, впровадження Нової української школи та зміцнення матеріально-технічної бази закладу.

Аналізуючи роботу закладу, адміністрації рекомендовано усунути недоліки, зокрема: покращити освітлення у спальних кімнатах, забезпечити право дітей на приватність у спальних кімнатах. Також, під час перевірки, у майстернях Центру виявлено протерміновані зеленку та вазелінову мазь.

Моніторинговою групою рекомендовано здійснювати записи у журналах бракеражу вчасно, оскільки на момент перевірки, графік медичного працівника розпочинався з 11.00 год. і записи не були ще зроблені.

При перевірці харчоблоку жодних підтверджень розкрадання продуктів харчування або зловживання працівниками Центру виявлено не було.

Продукти, які були виявлені моніторинговою групою являлися особистими продуктами працівниці Центру, яка немає ніякого відношення до харчування дітей у закладі.

Щодо протермінованої програми реабілітації дитини, інформуємо, що дитина знаходиться на довготривалій реабілітації за межами закладу, тому батьками вчасно не було програму оновлено та подано до закладу.

Також інформуємо, що забезпечення слуховими апаратами здійснюється медичними закладами за згодою батьків.

Жодного підтверджуючого документу та складеного акту про порушення Департамент та адміністрація закладу не отримали.

Зазначені зауваження були усними, несли тимчасовий характер і на наступний день були усунені.

Більше інформації тут. 

Залишити відповідь