Наукові горизонти природничо-математичних дисциплін

З метою поглиблення інтересу школярів до вивчення предметів природничо-математичного циклу, активізації пошуково-пізнавальної діяльності учнів та вдосконалення професійної майстерності педагогів у ЧОНРЦ №1   пройшов тиждень природничо-математичних дисциплін «Наукові горизонти».  До реалізації мети долучились вчителі методичного об’єднання, учні середніх і старших класів.

Вчитель біології Гринчук О.Д. провела нетрадиційний урок-екскурсію в еколого-просвітницький центр збереження біорізноманіття Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Старшокласники ознайомись з історією створення Червоної книги, її значенням в охороні живої природи, причинами зменшення чисельності або зникнення окремих видів рослин на Буковині та заходами щодо збереження різноманіття природи рідного краю. Учні одержали сертифікати центру та пам’ятки «Первоцвіти під загрозою».

Створенню позитивної мотивації учнів до вивчення фізики сприяла організація вчителем Присяжнюк О.Г. фізичного вояжу для учнів 8–11 класів. Мандруючи «Лабіринтами загадок та відкриттів» вихованці центру навчались використовувати вивчений матеріал у нестандартних ситуаціях, поглибили свої знання про досягнення видатних фізиків минулого та роль українських науковців у світовій науці.

Вчитель математики Грунтей С.В. організував урок-дослідження ліній життя математики «Перетворення графіків елементарних функцій». У дев’ятикласників сформувалось розуміння змісту поняття «перетворення графіку функцій», узагальнились знання про основні види  геометричних перетворень графіків. Вони встановили, що певне перетворення формули, що задає функцію, спричиняє перетворення графіка, і навпаки. Інтерактивні технології, що використовувались на уроці, розвивали загально трудові уміння, графічну культуру і прагнення до самоосвітньої діяльності.

Екскурсія-подорож «Скарби рідного краю» до Чернівецького обласного краєзнавчого музею, яку провела вчитель географії Костенко Л.В.,  розширила  уявлення учнів про минуле й сьогодення  рідного краю, про красу й різноманіття природи Буковини, сприяла вихованню екологічної культури, формуванню ціннісних орієнтирів бережливого ставлення до навколишнього середовища та національної гордості за своїх предків.

Бічікова О.К. підготувала для п’ятикласників математичний круїз «Цікава математика», на якому в ігровій формі  учні систематизували й узагальнили знання одержані на уроках математики, розвивали свою кмітливість, винахідливість, логічне мислення, увагу, пам’ять, навчались приборкувати хвилювання, зосереджуватись, діяти раціонально. Проведення заходу сприяло популяризації знань з математики, реалізації прагнення учнів до самовдосконалення та поваги до знань.

Залишити відповідь