Тиждень інноваційних технологій у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1

З 22 по 26 квітня 2019 року в рамках тижня інноваційних технологій  вчителі методичного об’єднання корекційно-розвиткової роботи спільно з педагогами початкових класів проводили творчі звіти.

Вчитель індивідуальної роботи Калініна Н.Л. та вчителі початкової  школи Бунзяк А.Б., Вітровчак О.С. провели мовне свято «Зустрічаємо весну і радіємо теплу» для учнів 1-А та 1-В класів. Педагоги поглиблювали, систематизували і закріплювали знання дітей про ознаки весни; формували усне зв’язне мовлення; розвивали когнітивні процеси; виховували дбайливе ставлення до природи. Учні в костюмах квітів, метеликів, пташок декламували вірші, співали веснянку, виконували дидактичні вправи та грали в ігри.

Логопед Столощук О.В. і вчитель початкових класів Манчуленко Г.І. провели цікаве мовне свято «Мандрівка до весняного лісу» для учнів 2-Б та 4 класів, під час якого актуалізували знання про диких звірів, весняні квіти; збагачували словниковий запас дітей, просторові уявлення; сприяли синхронізації мовно-рухового і мовно-слухового механізмів; мотивували до використання комунікативно-мовленнєвої діяльності для успішної соціалізації вихованців. Педагоги використали різні види роботи: артикуляційні та логоритмічні вправи, дидактичні ігри та проблемні питання, вправи для розвитку моторного планування.

Цікаву провели гру-квест «Люби, знай, оберігай свій рідний край» для учнів 2-А та 3 класів провели вчителі-дефектологи Мала Н.І., Шумакова Л.С. та вчителі початкових класів Шкурат О.І., Гердик Г.М.. Педагоги досягли поставленої мети: закріпили знання учнів про природу, рослинний і тваринний світ рідного краю; навчили учнів вирішувати логічні завдання шляхом підказок і пошуку рішень в нестандартних ситуаціях; працювали над ритміко-інтонаційною структурою мовлення тощо. Змагання було цікавим для учнів: поділ на команди, ознайомлення з правилами гри, рух маршрутним листом, зупинки на станціях, різноманітні завдання, запитання, за які діти одержували фішки.  Все це дало можливість дітям показати свої знання та ерудицію, перейнятись командним духом, а присутнім відчути атмосферу свята.

 

Тиждень інноваційних технологій пройшов вдало, цікаво і змістовно.

Залишити відповідь