Бібліотека нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня.

Під таким гаслом з 1 жовтня по 25 жовтня у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1 проводився щорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек з метою сприяння задоволення й розвитку інформаційних потреб і запитів користувачів, розширення кола їх пізнавальних інтересів, забезпеченню дозвілля читачів, залученню нових користувачів до бібліотеки, рекламуванню та створенню її іміджу.  На засіданні бібліотеки педагоги опрацювали методичні рекомендації щодо проведення місячника бібліотеки, розробили план заходів, визначили відповідальних за їх проведення. Перший тиждень демонстрували улюблені книжки для малечі. Старшокласники знайомилися з новинками видань сучасних українських письменників.

Була організована цікава виставка «Книжкова алея». До Дня бібліотек вихователі 1-12 класів провели бесіду «Діти, книга, бібліотека» та ознайомили школярів з історією виникнення бібліотек, які стали справжнім інформаційним центром у сучасному світі. Ефективними методами роботи центру щодо виховання у дітей культури читання, художнього смаку, любові до книги є: конкурси малюнків, перегляди художніх фільмів, флешбуки, дні бібліотворчості та бібліоквести. Стало доброю традицією проводити «Посвяту в читачі» першокласників. На згадку дітям подарували дитячі книжечки. Це знайомство з бібліотекою та правилами поводження з книгою в майбутньому вплине на бажання дітей подружитися з нею.

Діти брали активну участь в оформленні інтерактивного плакату «парад літературних героїв», в проведенні бібліоквесту «Сухомлинський – майстер дитячих сердець», інтерактивному кардмейкінгу по виготовленню листівок, закладок, аплікацій, присвячених Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек.

Учні 9-12 класів переглянили художні фільми за програмованими творами українських та зарубіжних письменників («Тарас Бульба», «Перевтілення», «Ромео і Джульєтта»).

Презентація «Подорож найпрекраснішими бібліотеками планети» була проведена у формі бібліотечного уроку. Учні 9-12 клаів знайшли інформацію про незвичайні бібліотеки світу, відповіли на запитання вікторини.

Під час проведення буккросингу «Передай книгу другові» діти залюбки обмінювалися цікавими книжками. Залучаючи школярів до читання, бібліотека не тільки відкриває шляхи до важливих джерел інформації, але й сприяє творчій самореалізації особистості засобами книги та мультимедійного комплексу.

Залишити відповідь