Атестація – 2021 у Чернівецькому обласному навчально- реабілітаційному центр № 1

30 березня 2021 року в Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі № 1 відбулося підсумкове засідання атестаційної комісії. У 2020/2021 навчальному році у закладі проходили атестацію 14 педагогів. Засідання комісії відбулося із використанням технологій дистанційної роботи, з метою дотримання протиепідемічних заходів.

Основною метою проведення атестації було вдосконалення навчально-виховного процесу, активізація професійної компетентності педагогів, стимулювання безперервної фахової та загальної освіти, розвитку творчої ініціативи, оволодіння новітніми технологіями навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами.

Атестаційною комісією було проаналізовано існуючі та потенційні можливості кожного педагога, результативність їх освітньої діяльності в міжатестаційний період. Усі педагогічні працівники відзначились високою активністю та значними результатами у професійній діяльності, високим рівнем фахової та педагогічної майстерності. У значному творчому доробку педагогів центру є портфоліо, особистий вебсайт, відео уроки, які розміщенні на YouTube каналі, матеріали педагогів доступні за покликанням для перегляду та вивчення на Googlе диску. Усі відкриті уроки та виховні заняття проведені педагогами на високому методичному рівні із використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, хмарних середовищ, технологій дистанційного навчання тощо. Протягом атестаційного періоду педагогами створено також відеоматеріали уроків та позакласних заходів, які можна переглянути на сайті центру.

За наслідками вивчення роботи педагогів, які атестуються, ознайомлення із творчим доробком та індивідуальних співбесіди з кожним,  члени атестаційної комісії проголосували  за те, щоб порушити клопотання перед атестаційною комісією Департаменту освіти і  науки облдержадміністрації про відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії» 4 педагогів, відповідність педагогічному званню «вчитель-методист» одному педагогу; про присвоєння кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії» 4 педагогам.

Атестаційною комісією центру також підтверджено кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії» бібліотекарю центру; присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії» вчителю математики; «спеціаліст другої категорії» – 4 педагогам початкових класів.

Атестація для педагога – це важливий етап його професійного життя, точка опори для подальших здобутків і звершень на педагогічній ниві, отже бажаємо творчих злетів, професійних успіхів та постійного самовдосконалення!

Залишити відповідь