Ініціатива та творчість молодого педагога у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі № 1

Формування вчителя як творчої особистості, здатної до створення якісно нового, значущого для практичної педагогічної діяльності – одне з найважливіших завдань Школи молодого та малодосвідченого педагога. Упродовж навчального року молоді педагоги брали участь у психолого-педагогічних семінарах, відвідували уроки/заняття своїх наставників та досвідчених вчителів центру, детально обговорювали тип, прийоми, форми і методи, які використовувались; навчалися аналізувати проведені уроки. Педагогами-наставниками систематично надавались консультації для молодих спеціалістів з питань професійного зростання та майстерності.

 Як підсумок того, чому змогли навчитися слухачі Школи, з 12 по 16 квітня 2021 р. був проведений тиждень «Ініціатива та творчість молодого педагога», де кожен молодий спеціаліст зміг показати свою педагогічну майстерність. Цікавими, повчальними, змістовними були відкриті заходи молодих педагогів.

Заняття з образотворчої діяльності «Весна-красна» (вихователь д/в Шлюсар А.М., педагог-наставник Сливка Ю.І.)

Віртуально-пізнавальне заняття для учнів 7 класу «Великдень: традиції та повір’я» (педагог-організатор Гуменюк К.В., педагог-наставник Деренькова Г.А.))

Екологічний бумеранг «Буду я природі другом!»(вихователь 2-А класу Кіндзерська М.Ю., педагог-наставник Лучишин О.С.)

Виховне заняття з елементами арт-терапії «Пасхальна писанка» (вихователь 2-Б класу Гуменюк Ю.В., педагог-наставник Крайчак М.Б.)

Відкриті заняття були проведені з дотриманням протиепідемічних заходів, тому на них були запрошені тільки педагоги-наставники. Інші учасники спостерігали за заняттями через платформу Zoom.

Молоді спеціалісти показали    високий рівень підготовки  до відкритих занять, всі педагоги відповідально поставилися до їх проведення. Розумне використання кожної хвилини на занятті, продуманий кожний етап, послідовне логічне викладення теми, залучення всіх учнів до навчальної діяльності – всі ці складові педагогічної майстерності демонструють молоді педагоги у своїй професійній діяльності.

Керівник школи молодого та малодосвідченого спеціаліста

Мацієвська Л.Т.

Залишити відповідь