Інформаційна кампанія: «1939 – 1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!» в Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі № 1

Упродовж 05-07.05.2021 року під гаслом «1939 – 1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!» в Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі проводились заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, Дню Перемоги над нацизмом в Європі.

Для учнів 5-12 класів  провели уроки мужності «Недописані сповіді, які опалила війна…», на яких висвітлили події Другої світової війни та бойовий шлях, що пройшов український народ за роки війни. Учні 2-5 класів взяли участь у майстер-класі з виготовлення символу пам’яті про жертв Другої світової війни в світі – червоного маку. В холі центру був розміщений інформаційний стенд «1939 – 1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!». Учні 5-12 класів переглянули та обговорили документальні фільми «Україна у Другій світовій війні», «День пам’яті та примирення. Дітям про Другу світову війну».

Пам’ять про загиблих героїв, які віддали своє життя за Батьківщину, а також усіх жертв цієї жахливої війни, учні та педагоги вшанували хвилиною мовчання.

Відзначення Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізує не тріумф переможців, а є нагадуванням про страшну катастрофу. Найважливішим підсумком війни є вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Залишити відповідь