Живи в віках, премудра книго! Ти світло сонця для людей.

Під такою назвою з 05.05. по 11.05.2021 у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1 проходив тиждень дитячої книги. Це своєрідний підсумок колективної роботи  бібліотекаря, педагогів центру з метою заохочення учнів до читання, популяризації найкращих надбань  української та світової літератури.

Тиждень книги відкрила виставка – запрошення  «Чарівна подорож до книжкової алеї» повела дітей у  захоплюючий світ казки,загадкових фантастичних пригод.,  дала можливість школярам побачити гармонійне поєднання книг та мультимедійних ресурсів , наявних у медіатеці центру.

У формі живої реклами книги пройшов букслем   «Я прочитав – ти прочитай» Діти поділилися  своїми враженнями про книги, які зацікавили їх захоплюючими пригодами, сміливими вчинками головних героїв  та  рекомендували друзям прочитати їх.

Цікавою була зустріч у бібліокав’ярні бібліотеки «Запрошуємо ваші улюблені книги на гостини». Школярі завітали зі своїми улюбленими книгами із домашніх бібліотек . Малюки познайомили присутніх з іграшками – тваринками – героями дивовижних казок.

Надзвичайно емоційно пройшов літературно-художній конкурс «День творчості». Учні 2-7 класів проявили фантазії у виготовленні закладок , книжок саморобок.   Діти представили власні малюнки до улюблених книг.

У бібліотечному кінозалі старшокласники переглянули цікаві художні фільми за мотивами творів відомих українських та зарубіжних письменників («Пігмаліон» Б.Шоу, «451 градус за Фаренгейтом» Б.Бредбері, «Чорна рада» П.Куліш).

Жвавий інтерес викликала презентація «Вічне диво, ім’я якому книга», на якій діти простежили історичний шлях книги від вузликового письма до електронної книги. Школярі отримали багаті пізнавальні, невідомі відомості із світу книги: найдивовижніші пам’ятники книгам, найбільша, найменша, найважча, найтовша книги у світі. Це збагатило уявлення дітей про давню книгу, процеси її відродження та сучасного розвитку.

Цьогорічний тиждень закінчився. Він був неймовірно насиченим, приніс безліч сюрпризів і усвідомлення того, що книга залучає учнів не тільки до невичерпних джерел знань, а й перетворює бібліотеку в справжній храм Книги, в якому кожний читач відчуває себе бажаним гостем.

Залишити відповідь