Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом«Вірю в майбутнє твоє, Україно!» у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1 з 02.10. по 21.10.23

2 жовтня 2023 року розпочав свою роботу Всеукраїнський місячник бібліотек під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!» у навчально-реабілітаційному центрі №1.

Метою запланованих бібліотекою заходів – втілення основних положень «Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України», привернення уваги до питання патріотичного виховання у нашій державі, розкриття виховної функції шкільної бібліотеки щодо розвитку патріотизму зростаючої особистості. Бібліотекар центру з активом бібліотеки оформили книжкову виставку «Є найсвятіше слово на землі, високе, світле – Україна», де були представлені книги про історію нашого народу, кращі твори українських класиків та сучасних письменників.

Посвята в читачі першокласників.

       До 105 річниці від дня народження відомого педагога, письменника, патріота В.Сухомлинського «Щоб у серці жила Україна» були організовані читацькі зустрічі за творами відомого ювіляра, конкурси малюнків до творів письменника, бібліоквест «Знайди назву твору», інтерактивний плакат з крилатими висловами Василя Сухомлинського та його десять заповідей підростаючому поколінню.

       10 жовтня відбулася віртуальна подорож «Парад європейських мов» з метою формування в учнів розуміння того, що українська мова наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна, як держава. Вчитель англійської мови Галина Гердик ознайомила учнів з державними символами та мовами країн, які входять до Європейського Союзу.

       Найкращі читачі бібліотеки підготували слайд-презентацію «Книги про Україну і українців» сучасних українських письменників з інтернет ресурсів та поділилися враженнями про прочитані ними книги і запропонували школярам обов’язково прочитати їх.  

       Старшокласники взяли активну участь у підготовці та проведенні заходу «Моя країна Україна – і я її громадянин». В цікавій доступній формі учні представили міні-проєкти: «Державні та народні символи України», «Наша Конституція», вікторину «Моя найкраща в світі сторона – чарівна, неповторна Україна», 10 клас оформив світлини«Натхненне слово про Україну» з віршами сучасних українських поетів. Хвилиною мовчання вшанували героїв України, які віддали життя за наше щасливе майбутнє. Перглянули серію мультфільмів про Україну Сашка Лірника. Всі разом склали асоціативний кущ «Якою я бачу Україну в майбутньому».  

       19 жовтня школярі провели конкурс малюнків «Наша спільна мрія – мир Україні», де були представленні не тільки власні малюнки, а й найкращі малюнки дітей України з інтернет ресурсів які так як і ми мріють про мир на всій землі.   

       Молоді педагоги Катерина Гуменюк та Анастасія Ісопеску організували флешмоб «В єднанні сила й міць держави». Тільки разом в єднанні з усім світом, з вірою у наші Збройні Сили України, у наше щасливе майбутнє – ми здобудемо таку довгоочікувану ПЕРЕМОГУ.

       Щиро вдячна всім учням і педагогам за активну участь у підготовці та проведенні заходів до місячника бібліотеки «Вірю в майбутнє твоє, Україно!». 

Підготувала завідуюча бібліотекою І.Нестеренко

Залишити відповідь