Інтелектуальний старт

Голова методичного об’єднання  

вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін Агаркова О.В. 

17 березня 2016 року на базі Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру № 1 відбувся шкільний конкурс «Ерудит» серед учнів 12 класу, який є першим туром Всеукраїнського конкурсу «Ерудит» спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей глухих та зі зниженим слухом. Організатором та координатором конкурсу є Міністерство освіти і науки України, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти та ЦП УТОГ.

Учням було запропоновано написати переказ з тем: «Українська хата – це колиска нашого народу», «Великдень», «Верба», а також різнорівневі тестові завдання з таких навчальних дисциплін: українська мова та література, математика, фізика, хімія, біологія, історія, географія, українська жестова мова.

Конкурс проводиться з метою  гуманізації навчання, виховання, соціалізації та інтеграції учнів центру у суспільство, виявлення обдарованих дітей, стимулювання до здобуття вищої освіти та заохочення учнів до успішного оволодіння загальною середньою освітою. Педагоги центру розробили та запропонували учасникам конкурсу написати переказ та розв’язати різнорівневі тестові завдання із базових дисциплін.

Під час підготовки до першого туру конкурсу старшокласники старанно готувалися і показали достатній рівень знань. Журі конкурсу підвело підсумки та визначило переможців.

За результатами конкурсу І місце посів  Білан Сергій, ІІ місце – Горік Юрій, III місце – Дегтяр Інга.

Учасників та призерів конкурсу адміністрація центру нагородила грамотами.

Попереду – ІІ тур що буде проводитися на базі культурного центру УТОГ в місті Києві, де учні відстоюватимуть честь закладу.

Залишити відповідь