Курси вихователів шкіл-інтернатів області у ЧОНРЦ № 1

Заступник директора з виховної роботи Деренькова Г.А.

17 березня 2016 року на базі комунального загальноосвітнього навчального закладу «Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний  центр № 1» були проведені практичні заняття для слухачів курсів підвищення кваліфікації вихователів шкіл-інтернатів, які проводилися на базі ОІППО ЧО (керівник курсів Волошин С.В.). Директор центу Савчук О.О. ознайомила присутніх з матеріально-технічною базою центру і його діяльністю. Презентуючи систему виховної роботи в ЧОНРЦ №1, заступник директора з виховної роботи  Деренькова Г.А. розповіла гостям про сучасні підходи до організації діяльності вихователів центру.

Гості побували на інтегрованому занятті гуртка «Візерунок» на тему «Обереги українського народу», яке провела керівник гуртка Козак О.В.. Вихователі шкіл-інтернатів побачили роботу дітей з особливими потребами над виготовленням українського народного оберегу – ляльки Добрих новин. Під час заняття Козак О.В. вдало поєднала практичну роботу з інформацією про види оберегів та їхнє символічне значення для українського народу, крім того, здійснила міжпредметні зв’язки з українською мовою та трудовим навчанням, узагальнивши знання учнів про частини мови та види матеріалів для виготовлення оберегів, розвивала моторику дрібних м’язів рук. Гуртківці з великим задоволенням створювали ляльки, адже кожна дитина, займаючись улюбленою справою, має змогу розкритися, проявити себе.

Під час відкритого виховного заняття «Зерно мудрості в українських казках» вихователь Добрань Н.В. здійснила з учнями подорож у світ казки. Діти збагнули, що казка – джерело знань не тільки про побут, звичаї, традиції українського народу, а й про його вірування, мрії, мудрість, які передаються з покоління в покоління.

Також була проведена самопідготовка у 2 класі під керівництвом вихователя-методиста Ланівської М.Г.. Учні мандрували країною Самопідготовки, виконували домашні завдання.  Доброзичлива атмосфера в класі, співпраця педагога з дітьми сприяли засвоєнню учнями необхідних знань і умінь, корекції недоліків, вихованню самостійності і працьовитості.

Вихователі стали гостями «Козацьких забав» – змагань серед учнів 11–12 класів, які проводили педагог-організатор Ротар Г.І., вчитель фізкультури Фестей А.М., вихователь Дяків С.М. Кожна команда отримала можливість проявити свою силу, спритність, витривалість, швидкість, гнучкість, майстерність, розум та творчість. Цей захід ще раз дозволив усім усвідомити суть і значення козацтва в героїчній боротьбі нашого народу за власну державу, відтворити звичаї славних предків, зміцнити прагнення  продовжувати  героїчні  традиції свого народу. Всі присутні отримали позитивні емоції від участі у цьому дійстві.

Слухачі курсів щиро подякували дирекції, педагогічному та учнівському колективам Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру №1 за гостинність і побажали мирного неба, творчих успіхів і натхнення.

Залишити відповідь