Літературний проект про життя і творчість Т.Г. Шевченка «Єднаймося ж, брати мої!»

Підготувала вчитель української мови та літератури Агаркова О.В.

У Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1   14.03.2016 по 18.03.2016р. відбувся Шевченківський тиждень на тему «Єднаймося ж, брати мої!» (літературний проект про життя і творчість Т.Г. Шевченка).

Педагоги та їх вихованці організували виставки дитячих творів «Тарас Шевченко – художник з душею поета…»(втілення народного духу, свободи, боротьби за волю у творах Т.Г.Шевченка),  виставка творів Т.Г. Шевченка «Шевченко посеред нас», випуск літературної газети «Я так її, я так люблю, мою Україну…»

Вихователі центру провели класні години на тему: «Мені здається, що се я, що се ж та молодість моя…» (визначення кола провідних мотивів творчості Т. Шевченка,  усвідомлення  високої місії   поета в суспільному житті   й суспільного призначення поезії).

Логічним завершенням відзначення шевченківських днів стало проведення загальношкільного літературного проекту «Невідомі сторінки з життя Тараса Шевченка». Перший блок проекту – «Садок вишневий коло хати» (представлений вчителем української мови та літератури Ковєрзнєвою Л.Г.), запам’ятався учням цікавим мультфільмом до оголошеної теми та не менш цікавою розповіддю педагога про раннє дитинство поета; у другому блоці – «Мені тринадцятий минало…», вчитель української мови та літератури Агаркова О.В., розповіла дітям про маловідомі факти  з життя Т. Шевченка та продемонструвала документальний фільм «Невідомі факти з життя Т. Шевченка».

Тарас Григорович воістину був і залишається духовним провідником всієї нашої нації, але незважаючи на геніальність, непересічний поетичний та художній дар, він залишився глибоко одинокою людиною. Так і не спромігся реалізувати одне з найзаповітніших своїх бажань – створити родину, дожити свій вік на такій любимій ним Україні, в невеликій хатці з вишневим садком…тому третій блок – «Мені здається, що се я, що се ж та молодість моя….» був присвячений цій сторінці життя Т.Шевченка. Разом з вчителем української мови та літератури, Криловою С.В., діти преглянули фільм «Жінки в житті Т. Шевченка».

Залишити відповідь