Педагоги Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру №1 відвідали Спеціальний технологічний ліцей м. Біволерія (Румунія)

12 – 13 травня група педагогів Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру №1 взяла участь в міжнародному семінарі на тему: «Загальна освіта дітей з порушенням слуху» на базі Спеціального технологічного ліцею м. Біволерія у Румунії. Захід відбувся в межах угоди про співпрацю з питань навчання та виховання нечуючих дітей між закладами.
Програма семінару була насиченою. Перший день розпочався з екскурсії територією закладу, яку провів директор ліцею Корнелій Зубаш, після цього педагог Віоріка Георгеску у своїй доповіді детальніше розповіла про здобутки та проблеми у навчанні та вихованні осіб з порушеннями слуху у Румунії. Наступного дня педагоги центру відвідали корекційні заняття з логопедії, формування навичок сприймання та розрізнення звуків у дітей з порушенням слуху, а також ознайомилися зі спеціальними методиками аудіометричного та психологічного обстеження.
Усіх учасників семінару вразив професіоналізм педагогів ліцею, рівень підготовки учнів до життя в соціумі. Діти почуваються вільно, легко йдуть на контакт, педагоги працюють за принципом рівності та толерантності по відношенню до дитини.
Територія та приміщення ліцею впорядковані за європейськими стандартами, де діти можуть самореалізуватися, розвивати свої здібності та таланти. На базі закладу учні здобувають професію кухаря, кондитера, спеціаліста комп’ютерних технологій. Також нечуючі діти отримають професійні навики, працюючи на фермі, молочарні та у теплицях, облаштованих за кошти європейських грантових програм. Сучасна спортивна база ліцею сприяє фізичному розвитку учнів.
Завдяки цій зустрічі педагоги отримали багато нової інформації, позитивних емоцій та вражень і бажання вдосконалюватися.
Сподіваємося на подальшу співпрацю з нашими румунськими колегами!!!

 

Залишити відповідь