«У книжковім дивосвіті виростають творчі діти»

        Під такою назвою з 29.04. по 03.05. 2024 у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1 з метою заохочення учнів до читання, популяризації найкращих надбань української та світової літератури проходив тиждень дитячої книги.

        Книжкова виставка «Книжок країна чарівна у гості нас запрошує вона» відкрила дивовижний захоплюючий світ книжок, які є у бібліотеці центру.

        В рамках тижня книги діти переглянули презентацію «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі», вшанували пам’ять загиблим ліквідаторам у страшній трагедії, зробили підбірку творів українських письменників про Чорнобиль.

       Надзвичайно емоційно пройшов день дитячої творчості «Читай! Мрій! Дій!». Учні   3 – 10 класів проявили фантазії і творчі здібності у виготовленні закладок для книг, поробок. Школярі представили власні малюнки до улюблених книжок, були активними під час проведення літературних ігор («Закінчи прислів’я», «З якої казки герой?»).

        Традицією став перегляд мультиплікаційних та художніх фільмів за творами українських і зарубіжних письменників у медіатечному кінозалі.

       Жвавий інтерес викликала презентація «Про кращий винахід людства – книгу», на якій діти простежили історичний шлях книги від вузликового письма до електронної книги. На згадку про тиждень книги педагоги центру подарували бібліотеці центру цікаві дитячі книги.

Залишити відповідь