Тиждень інтегрованих та бінарних уроків «Вернісаж мистецтв» для учнів з психофізичними розладами

На базі КЗНЗ «Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр №1» педагогами методичного об’єднання з навчання та виховання учнів з порушеннями розумового розвитку з 24 по 28 жовтня 2016 року, був проведений пізнавальний тиждень інтегрованих та бінарних уроків «Вернісаж мистецтв».

  • Інтегрований урок з української мови та літератури, трудового навчання «Квітка сонця» (7-В клас, Карпенко О.А., Добрань Н.В.);
  • Бінарний урок з природознавства та трудового навчання «Сторінками Червоної книги України. Виготовлення квітів занесених до Червоної книги» (7-Б клас, Фуштей О.О., Козак О.В.);
  • Бінарний урок з природознавства та ритміки «Лісові голоси» (4 клас, Корольова М.Б., Соболєва Н.А.);
  • Інтегрований урок з природознавства та образотворчого мистецтва «Малювала казку осінь» (6-Б клас, Білоус І.В.).

На уроках вчителі створювали умови для формування та практичного застосування знань, навичок та вмінь і надавали можливість учням побачити результативність своєї роботи. Під час уроків учні одержали знання про об’єкти вивчення, у них сформувалося  вміння переносити знання з однієї галузі в іншу, аналізувати і порівнювати складні процеси і явища навколишнього світу, що забезпечують формування цілісного сприйняття дійсності як передумови формування життєвих компетентностей.

Проведені уроки – це творчість двох педагогів, яка переросла у творчий процес учнів та сформувала в останніх креативну компетентність. Всі уроки були підготовлені та проведені на високому методичному рівні. Педагоги зацікавлювали своїх вихованців яскравими мультимедійними презентаціями, роздатковим та демонстраційним матеріалом.

Підготувала О.Фуштей

 

Залишити відповідь