Національний тиждень читанняу Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1

З 4 по 10 грудня 2023 року відбулася Всеукраїнська інформаційно-просвітницька Акція, яка мала на меті консолідацію українського суспільства навколо читання як життєвої стратегії та популяризації української книги.

Педагоги та учні нашого центру долучилися до цієї Акції та провели ряд цікавих та повчальних заходів.

Грудень 2023 багатий на ювілейні дати відомих українських письменників: І.Нечуя-Левицького, Квітки Основ’яненка, О.Олеся, М.Хвильового, Б.Грінченка, Марка Вовчка.  До цих знаменних дат були підготовлені книжкові виставки творів видатних корифеїв.

Цьогоріч гасло Акції – «Бути своїми». Воно нагадує нам про «важливість зв’язку між поколіннями, між читачами та літераторами».        Відбулася зворушлива зустріч з Юлією Микосянчик – старшим науковим співробітником Чернівецького літературно-меморіального музею Ольги Кобилянської, членкинею Національної спілки краєзнавців, яка представила та презентувала бібліотеці центру книгу-альбом «Я роджена на Буковині».

Молодші школярі читали улюблені книжки та переглядали мультфільми. Учні 1 і 2 класів виготовили незвичайні прикраси з паперу та створили затишну казкову атмосферу до читання мальовничих казок.

Бібліотерапія одна з цікавих і корисних нетрадиційних форм роботи з дітьми. Прикладом стало заняття для учнів 3 класів «Народна мудрість про книгу». Школярі під час заняття розширили діапазон приємних переживань, свій духовний розвиток, моральні орієнтири, покращили роботу мозку та розвивали комунікабельність.

Традицією закладу є перегляд фільмів за мотивами програмових творів українських та зарубіжних письменників.

На завершення Національного тижня читання старшокласники провели Акцію – «Книзі – довге життя». 

«Читати корисно! Книги освічують душу,

піднімають і зміцнюють людину,

пробуджують в ній кращі прагнення,

гострять її розум і пом’якшують серце»

                                                У. Теккерей

Книги допомагають виховувати в нас особистість, дають відповіді на тисячі запитань, дарують матеріал для роздумів, пропонують кращий інтелектуальний відпочинок і політ уяви, адже у них, на відміну від кінострічок, немає обмежень на спецефекти. Завдяки книгам ми пізнаємо себе, мандруємо світом, вивчаємо історію предків, плануємо майбутнє.

Читайте, розвивайтеся, мрійте, подорожуйте! А книги допоможуть вам в цьому.

                                                Підготувала завідуюча бібліотекою Ірина Нестеренко                   

Залишити відповідь