Декада екологічного виховання «Екологічний марафон» у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі № 1

З 17 жовтня по 27 жовтня 2017 року в Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1 була проведена декада екологічного виховання «Екологічний марафон». У рамках декади проводились заходи спрямовані на формування екологічної культури особистості, усвідомлення себе частиною природи, відчуття відповідальності за неї, як за національне багатство, залучення вихованців до активної екологічної діяльності, нетерпиме ставлення до тих, хто завдає шкоди природі, а також  виховання в учнів любові до природи рідного краю, дослідження її флори  і фауни, збереження екологічного стану лісових, лугових та водних ресурсів формування екологічної культури.

Щоденні заходи мали розвивальний, виховний та пізнавальний характер. Особливо цікавими та повчальними були такі заходи: кінолекторій «Земля – наш дім» (Костенко Л.В.); інформаційно-просвітницька година «Екологічними стежками» для 7-12 класів (Токарева Г.І.); година спілкування в 12 класі «Сторінками Червоної книги» (Гринчук О.Д.); екологічна подорож «Цілющі скарби рідної землі» в підг.–а класі (Бучинська А.І.); заняття з використанням дослідів для учнів 1-а класу «Що про воду треба знати, щоб її не розтрачати» (Черневич Д.О.); екскурсія в мобільний планетарій «Зародження життя на Землі» (Мацієвська Л.Т.).

Під час виховного заняття «Година екологічної грамотності» (вихователь Микосянчик Ю.М.) учні 8-9 класів на практиці осягнули взаємозв’язок збереження довкілля з економією енергоносіїв, відповідального й раціонального поводження з відходами.

Керівники гуртків «Візерунок» Козак О.В., «Природа, фантазія, творчість»          Маруніч Л.А. представили роботи з природного матеріалу учнів підг.–12 класів на виставці «Краса врятує світ».

Вихованці закладу активно, із захопленням взяли участь в екологічній акції «Батарейки, здавайтесь!», чим підтвердили своє розуміння відповідальності  кожної людини за екологічну чистоту нашої планети.

Дякуємо всім за небайдужість до проблеми збереження довкілля, активну участь у проведенні декади «Екологічний марафон»! Сподіваємось, що до таких акцій залучатиметься все більше людей, адже природоохоронна справа залежить від свідомості кожної людини, її відповідальності за долю рідної природи.

Залишити відповідь