Обмін досвідом з проблеми сенсорної інтеграції дітей дошкільного віку з порушеннями розвитку

Між Чернівецьким обласним навчально-реабілітаційним центром №1 і спеціальним дошкільним закладом для дітей із порушеннями зору ДНЗ №17 «Паросток» м. Чернівці існує тісна співпраця.

12 грудня 2018 року педагоги  Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру №1 відвідали   дошкільний навчальний  заклад  №17 «Паросток».  Даний заклад спеціалізується на роботі з дітьми з порушеннями зору. При закладі працює штатний офтальмолог, психолог, тифлопедагоги, логопед, дефектолог.

Завідувачка Філіпчук Галина Григорівна презентувала  колегам оснащення сенсорної кімнати, яка була нещодавно створена. Також вона розповіла про те, що у заклад було закуплено багато тренажерів для розвитку дрібної моторики рук, сухі басейни, пісочниці з підсвіткою, ІКК, світлова гармата, обладнання для ЛФК. Спеціалісти дитячого закладу  влаштували педагогам  екскурсію дошкільним закладом, показали  кабінет дефектолога та методичний кабінет.

Після екскурсії господарі та гості в невимушеній  обстановці поспілкувалися про труднощі  та досягнення своїх закладів. У Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1 є також  дошкільне відділення, тому така співпраця та обмін досвідом корисні для обох колективів. По закінченню зустрічі  фахівці обох навчальних закладів вирішили продовжити співпрацю, а тому було запропоновано   спільно організовувати методичні об’єднання та педагогічні наради,  один з одним ділитися своїми напрацюваннями.

Залишити відповідь